Hallo! Het is officieel JUNI en wat mij betreft is de zomer begonnen hoor! Daar hoort natuurlijk een zomers topje bij! Vandaag publiceren we met trots ons zomertopje “Moss”! Gehaakt van 3 bollen Scheepjes Secret Garden en 1 bolletje Scheepjes Catona 50.

Photo: jjvdbrug

Het topje is aan te passen aan elke maat door de zij/ achter panden korter of langer te maken, daarnaast kan het patroon groter of kleiner gemaakt worden door meer of minder steken op te zetten.

Ik ben zelf zo’n fan van de Secret Garden! Het is zacht, subtiel maar ook ruig en heeft een mooi textuurtje. Naast de gladde en zacht glimmende draad van de Catona komt de textuur nog meer naar voren.

Mijn versie is gemaakt met Secret Garden in Herb Garden (kleur 702) en Catona in kleur Kiwi (205). De franjes kan je natuurlijk zelf aanpassen. Ik heb zitten twijfelen over een streep of over een V vorm, maar heb uiteindelijk voor een streepje gekozen.

Het is natuurlijk een boho topje, dus hoe lang je de franjes maakt is volledig afhankelijk van wat je zelf leuk vindt ­čÖé

Het patroon is gratis en is HIER vinden en hij staat ook op Ravelry!

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)