Wat mij betreft is de lente hier, of het weer nu meewerkt of niet. Dus ik ben volledig in de mood voor vrolijke, zachte en vooral luchtige katoen-blends. Leuke, vrolijke topjes gemaakt van soepele, zachte en vooral koele materialen.

De laatste tijd neig ik heel erg naar TinCanKnits ontwerpen. Waarschijnlijk omdat zij heel veel mooie patronen hebben voor kleine kinderen, in ieder geval is het een goed excuus om een van de nieuwe zomergarens uit te testen!

Het patroon heet Prairie Fire en is eigenlijk bedoeld voor dunner garen dan het garen dat ik gekozen heb. Mijn versie is gebreid op 5mm terwijl het patroon vraagt om 3,5mm en 4mm pennen. 

Om het patroon toch passen te maken voor een baby van 10 maanden heb ik de newborn maat gebreid op 5mm pennen. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het resultaat. Het is misschien iets langer dan bedoeld is, maar ik vind het wel een leuk zomers tuniekje geworden.

Het leuke aan dit patroon is dat het zoveel voor kinderen als volwassenen is geschreven. Je kunt het dus eigenlijk met elk soort garen breien en voor elke maat. Ik denk dat ik misschien nog een versie wil breien met een fijner garen. Het patroon is heel duidelijk beschreven en makkelijk te volgen.

Dan natuurljik nog even over het wolletje (of zomerwolletjes moet ik eigenlijk zeggen). Het gaat in dit geval om Rico Design Fashion Silk Blend DK garen. Het bolletje weegt 50 gram, heeft een looplengte van 220 meter en bestaat voor 45% uit katoen, 45% zijde en 10% polyamide voor de stevigheid.

Het hele jurkje/ tuniekje is gebreid met minder dan 1 bol, en hij had makkelijk nog een stuk langer kunnen worden. Net als de Alpaca Dream is ook dit garen gevlochten/ gepunnikt waardoor het ontzettend luchtig is. Door deze constructie is de draad ook erg ‘rond’ van vorm, en is deze qua gedrag te vergelijken met een 5 laags garen.

Wat ik hiermee bedoel is dat texturen er erg mooi in uitkomen, of kabels, of kant. Doordat de draad rond is zijn de individuele steken goed van elkaar te onderscheiden. In tegenstelling tot een getwijnde draad is dit wolletje ‘hol’ van binnen. Hierdoor, en natuurlijk ook door de 10% polyamide die er in zit, houdt dit wolletje beter zijn vorm en zakt het niet uit.

Begin april komen de nieuwe garens binnen. Dit is natuurlijk maar één van de verschillende soorten die we binnen krijgen, maar daarover later meer.

Ik ben in ieder geval erg blij met hoe het draadje zich gedraagt en ben ondertussen natuurlijk alweer met iets nieuwes begonnen.

Ons modelletje vond het in elk geval heel leuk om te poseren en nu ik dit weet zal ik hier zeker vaker gebruik van maken!

 

 

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)