Even een snel tussendoor piepen hoor, de Katniss Inspired Cowl is echt een fijn projectje om even snel te haken 🙂 Het patroon is geschreven voor bulky garen en wordt gehaakt op een 9mm haaknaald. Hij is écht supersnel af!

De constructie is echt super simpel en het patroon is makkelijk te volgen. Ik heb de mijne met de Fashion Alpaca Dream van Rico Design gehaakt en ik vind hem heerlijk. Ik heb 2,5 bollen gebruikt en hij is ontzettend licht en heerlijk zacht en warm.

Ik bedacht me tijdens het maken van dit project dat ik vaker grotere pennen moet pakken want het is echt lekker om even snel wat in elkaar te zetten!

Ik heb ervoor gekozen het colletje lekker lang te maken zodat ik er lekker in weg kan zakken, maar dat is natuurlijk je eigen keus.

Tijdens het haken leek het project echt super klein. Ik ben ook wel even bang geweest dat het niet groot genoeg zijn zijn en dat ik misschien een aantal extra toeren zou moeten toevoegen. Natuurlijk heb ik een heel luchtig wolletje uitgekozen dus misschien dat je met dikker garen vanaf het begin al een groter vestje hebt.

Al met al heb ik me flink lopen verbazen om de pasvorm. Hij draagt echt heerlijk en hij is, ondanks dat het heel dun is, echt heerlijk warm.

In dat opzicht is het een perfect projectje voor de overgang naar de lente toe. Als je bijvoorbeeld op een terrasje gaat zitten en het waait vanaf één kant. Als je op je werk een tochtig raam hebt aan je ene kant, of als je bij een fast food keten werkt en je zit naast een raam (ik noem maar wat voorbeelden he). In ieder geval is hij makkelijk aan beide zijden te dragen en is er door de constructie ook geen binnen naad die je anders te zien krijgt.

Nu hij af is ben ik heel blij met mijn vestje. Hij past lekker onder mijn lente/ zomer jack en de kleur is zo lekker zonnig dat ik er lekker vrolijk van word! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat er gebeurt als je er ook een mouw aan vast maakt. Het lijkt me best fijn om aan te hebben als ik voor langere tijd op de computer moet werken en een mouw wil om mijn muis arm maar het te warm is voor een gewoon vest. Wordt vervolgd.. 🙂

 

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)