Soms ben ik heel erg jaloers op mensen die me in de winkel vertellen dat ze alleen maar 2 ‘actieve’ WIPS hebben. Stikjaloers. Wanneer een project te lang dreigt te worden (of het weer ineens te warm), dan ben ik geneigd om iets nieuws te beginnen. Ik denk dat het komt omdat nieuwe dingen zo lekker klein zijn. Zo ben je het ene moment bezig met een jurk (dat op je schoot ligt met 25+ graden, en ook al is het katoen, het is toch een deken), en het andere moment rolt er ineens een sok van je naald af. Oeps!

Ik weet dat er een hele hoop breiende mensen zijn die a: trauma’s hebben uit hun jeugd en b: het de moeite niet vinden. Snap ik helemaal, ik ben altijd onderdeel van groep b geweest, maar sinds de horrowinter (ja ik dramatiseer..) van 2010/ 2011 ben ik een ander mens.

10 redenen om sokken te breien:

  1. Het is een volwaardig breiproject maar neemt bijna geen ruimte in. Perfect voor als je met het openbaar vervoer reist.
  2. ZOVEEL SOKKENWOL
  3. Een sok bestaat uit drie vaste elementen, een boord, een hiel (al dan niet met minderingen) en een teen. Daartussen heb je hele stukken waar je gewoon recht breit. Natuurlijk is er wel een verschil of je maat 36 breit of maat 42 maar de elementen van je sok zullen niet veel veranderen.
  4. Er zijn echt heeeeeeel veel verschillende sokken patronen.
  5. Je kunt een sok op meerdere manieren breien. Er zijn echt heel veel, super interessante sokkenpatronen te vinden met een interessante constructie.
  6. Een sok is een goed kado voor goede vrienden of lieve familileden.
  7. Sokkenwol kan in de wasmachine (en in sommige gevallen ook in de droger).
  8. Het is heel leuk om 20 verschillende soorten hielen te kunnen breien. Gewoon voor de Nerd factor.
  9. Van het restant van je wolletjes kun je hieltjes/ teentjes maken, of een restjesdeken, of een restjessok. Past perfect in de hedendaagse “Zero-waste” cultuur!
  10. Ze zitten zo ongelooflijk lekker. (ja gek he)

Dit zijn dus mijn Fish Lips Kiss Heel sokken (hele mond vol) maar dit is een heel leuk boekje (want dit is echt veel meer dan alleen een patroon) waarin staat omschreven hoe je een sok breit dat precies past. Ik gebruik hem alleen vanwege de hiel (want hij zit echt heel fijn!), want de rest van de sok kun je gewoon breien zoals je het zelf het liefst breit.

Het wolletje dat ik heb gebruikt is ons eigen Sticks & Cups Socksanity in kleurstelling “Poseidon”.

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)