Lastig, lastig, lastig. Waar mee te beginnen. Op de valreep toch nog in 2017 begonnen met een blogje voor de winkel. Het werd ook wel tijd. Er valt een hele hoop te vertellen en er is veel te weinig tijd om daar rustig voor te gaan zitten. Facebook, twitter en instagram gaan veel te snel en zijn niet voor langere verhalen bedoeld. Zodoende, het eerste Sticks & Cups logje. Welkom1

Frost

Laten we beginnen met een FO, ofwel, een Finished Object. Het patroon heet Frost en is op Ravelry te vinden. Natuurlijk is het eigenlijk geschreven voor fijner garen, maar soms is het fijn als je binnen ‘no time’ een project af hebt. Even korte info:

  • 7.00mm (boord) en 8.0mm breipennen (rond)
  • 3 bollen Rico Fashion Alpaca Dream in antraciet, 1 bol in geel en 1 bol in lichtgrijs
  • voor een peuter van 2,5 jaar: de maten zijn aangepast, 8 minder opgezet dat de kleinste maat, voor de mouwen 24 steken (had iets wijder gemogen).
  • Het telpatroon tot de helft gebreid en zelf naar inzicht aangepast.
  • De achterkant verhoogd met verkorte toeren (ook naar eigen inzicht).

Het is een heerlijk zacht truitje geworden, maar ik moet zoonlief nog wel omkopen om hem te dragen. Zodra ik hem getackeld heb komt er een foto (maar reken er niet op). Je hebt meer kans de trui in het wild in de winkel aan te treffen 🙂

So Faded

Ja hoor! Het moest natuurlijk wel gebeuren! Ik heb 5 bollen Scheepjs Our Tribe gejat! Sorry helemaal niet sorry! Ik ben, natuurlijk nu de trend inmiddels voorbij is, begonnen aan een So Faded trui! Omdat ik in zomerse sferen verkeer (wat..?) heb ik gekozen voor drie warme kleuren. Kleuren die, zodra ik de teaser foto’s zag, meteen naar me lachten en riepen

“Pak mij! Neem mij mee! Brei met mij!”

ehh.. ok. Het gaat om de kleuren 971 “Jellina Creations“, 968 “Happy in Red“, en 963 “Haak maar raak“. Ik ben begonnen met de donkerste kleur en ga zo de drie kleuren af. Ik ben nu al verliefd op het garen! Het breit echt lekker weg, het is heerlijk zacht, de kleurtjes zijn lekker, heb ik al gezegd dat het lekker breit?

Even ter info:

  • 70% Merino, 30% Polyamide
  • 2,5mm – 3,0mm
  • 100 gram = 420 m
  • ongetwijnd garen
  • sport (maar je kunt er ook sokken mee breien!)

Aangezien in de IJslandse truien gekte te pakken heb, heb ik meteen deze twee schatjes ook meegenomen. Het gaat om de kleuren 975 “Canadutch” en 970 “Cypress Textiles

Dit wordt waarschijnlijk een Dog Star Truitje waarbij de donkere kleur de hoofdkleur wordt en de lichte kleur het contrastkleur (omgekeerd vergeleken met het patroon). Ik heb de laatste tijd een groot aantal patronen van TinCanKnits aan mijn lijst toegevoegd. Ze hebben vooral patronen die naadloos in het rond gebreid worden!

Begineritis zou begineritis niet zijn als ik me kon beheersen en het gewoon bij 1 of 2 projecten kon houden. Nee hoor. het moeten er meteen een hoop zijn. Ik weet dat het buiten al aan het dooien is, maar in mijn wereld sneeuwt het elke dag van de winter! Deze vier strengen Manos del Uruguay Milo krijgen een nieuw doel. Mij warm houden! (erg belangrijk kan ik je verzekeren!)

Het patroon? Helenium! Wat een schitterend patroon! Subtiel, simpel, niet teveel poespas en dan ineens dat patroon er in! Wauw!

Ook aan de beginneritis? Zeg me dat ik niet de enige ben 🙂

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)