Het heeft even geduurd maar er is weer iets af! Het is al wel een tijdje geleden afgemaakt (ik loop een beetje achter), maar ben nu weer het blogje aan het bijwerken 🙂

Het lijkt misschien niet zo indrukwekkend, maar er zit 2 kilometer draad in deze jurk en ik heb hem in net iets meer dan een maand afgemaakt! EEN MAAND! Het was zo’n ontzettend leuk project om te haken 🙂 Ik heb twee bollen Scheepjes Whirl gebruikt in kleurstelling 770 Black Forest zinger.

Het is echt zo leuk om te zien hoeveel kleuren er in deze bol whirl zitten en hoe ze langzaam in elkaar overlopen. Ook al was dit een gigantisch project, het heeft geen moment verveeld vanwege de kleuren!

Ik haak net zo graag als dat ik brei, maar ik beschouw mezelf toch meer als een breister. Daarom waarschijnlijk verbaast het me elke keer weer hoe veel sneller haken lijkt te gaan vergeleken met breien. Ik heb op mijn vierde leren haken van mijn oma (waarschijnlijk omdat het makkelijker is om een klein kind te leren haken ipv breien vanwege de fijne motoriek) Mijn oma leerde me om kleine vierkantjes te haken in verschillende vormen.

Toen ik opgroeide en meer technieken wilde leren gingen net alle bolletjes wol uit de schappen. In dat opzicht ben ik in het verkeerde tijdperk geboren. Mijn oma haakte altijd zonder patronen, of het zat al in haar hoofd, of ze verzon zelf iets, maar ik heb daardoor nooit patronen leren lezen (dat heb ik pas veel later geleerd). Ik wist in die tijd niet eens dat er haakpatronen bestonden 😛

Nu je dat verhaal weet is het waarschijnlijk nog grappiger dat ik zo’n 30 jaar later twee grote vierkantjes zou haken en die aan elkaar zou zetten voor een jurk.

Het onderste stuk is vergeleken met het bovenstuk meer opengewerkt. Toch kijk je er niet snel doorheen. Deze foto is één van mijn favoriete foto’s 🙂 Kijk naar dat neon gele stuk!

Ook heel leuk aan haken: je kunt heel makkelijk haken als je met de kinderen bezig bent. Je hangt gewoon een markeerder aan je ene lusje en je kinderen kunnen ‘meehaken’. Daarmee wil ik zeggen dat je peuter je haakpen agressief in je haakwerk kan steken met grote stoute peuteroogjes naar je kan kijken en kan zeggen “mama ik kan ook haken!”. Heerlijk.

Het is echt ongelooflijk hoe anders deze kleuren er uit zien in het project, vergeleken met op de bol. Ik ben echt totaal VERLIEFD op het neon gele stuk, het olijfgroene.. het roze stuk… maarja toch ook wel op het grijze en paarse stuk.. <3

Op naar het volgende whirl project!

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)