Er zijn van die patronen waar je elke keer naar teruggaat, een van die patronen zijn de Jaywalker sokken. Het gratis patroontje van ontwerpster Grumperina is met meer dan 11,6 duizend (ja DUIZEND) projecten super populair! En niet zonder reden! Deze sokken zitten echt zooo lekker!

Ik heb ze al twee keer eerder gebreid en ik ben echt een groot fan, maar wel even een waarschuwing: ze zitten wel strakker dan normale sokken! Dit wordt ook uitgelegd in het patroon, maar vanwege de minderingen en meerderingen (en de richting van de steken) is het patroon strakker dan je gewend bent. Het is dan ook zeker te adviseren meer steken op te zetten voor dit patroon!

Deze versie is gebreid Sticks & Cups Socksanity in kleurstelling Anhur. Ik heb 72 steken op gezet en heb 2.25mm sokkennaalden van KnitPro Royale gebruikt. Ik ben in de loop van mijn sokkenbreicarriere wel een maatje opgeschoven. Vroeger breide ik sokken altijd op 2.5mm pennen, maar tegenwoordig neem ik wel dat kleine beetje extra voor de 2.25mm. Iets meer steken, veel stevigere sokken.

Funny story: tijdens het breien van deze sokken hadden we een garenproeverij in de winkel, waarbij we kleine bolletjes wol hebben klaargelegd voor mensen om uit te proberen. Door een kleine communicatiefout werd mijn bolletje wol ook in stukjes geknipt en verwerkt tot schattige kleine bolletjes. Op zich geen probleem natuurlijk, maar aan het eind van het project bleek dat één van die bolletjes niet in mijn tas terecht gekomen was waardoor ik de teen van een andere kleurstelling heb moeten maken.

Op zich geen probleem en van een afstandje niet echt te spotten, maar van dichtbij is toch wel te zien dat het teentje links donkerder is dan de rest. Hiervoor heb ik een restje socksanity gebruikt in kleurstelling Ares.

Op naar het volgende sokje!

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)