Hij staat al sinds 2015 op mijn favorieten lijst, maar ik ben er elke keer niet aan toegekomen. De Baa-ble hat! Tijdens (en volgens mij ook kort na) de Shetland Wool week in 2015 was dit patroon gratis te downloaden, maar is nu ook te koop via de Ravelry store van ontwerpster Donna Smith.

Het ontwerp is ontzettend sterk maar ook heel erg makkelijk te breien. Ik was op zoek naar een muts voor een peuterhoofd, dus mijn versie is op bepaalde punten aangepast.

Het patroon is geschreven voor volwassenen en wordt op pen 3,5 en 4mm gebreid. Mijn versie werd op 2,75mm en 3,25mm gebreid, en ik heb gebruik gemaakt van Finullgarn van Rauma.

Ik heb evenveel steken opgezet als voor de volwassen versie (maar dan met dunnere naalden). Na het patroon met de schapen heb ik steeds een extra toer blauw toegevoegd tussen de toeren met sterren.

Als je geen extra toeren toevoegt wordt de muts natuurlijk veel te kort (vraag me eens hoe ik dat weet..). Ook heb ik besloten geen sterren meer toe te voegen bij het stuk met de minderingen. Ik vind het er zo veel leuker uitzien (maar dat is natuurlijk persoonlijk).

Hoewel je vier kleuren gebruikt ben je tijdens het breien met nooit meer dan 2 kleuren aan het werk waardoor het ook overzichtelijk blijft. In dit opzicht is het een heel goed patroon om mee te beginnen als je het eens wilt proberen.

Het garen wordt na het wassen nog zachter en het zet een klein beetje uit (hierdoor gaan de gaten in je breiwerk dichtzitten voor een warmer effect). Om het af te maken, en omdat ik van contrast houdt, heb ik er een faux fur pomponnetje op gezet (van Rico)

Hier nog een foto van de muts in het wild

 

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)