Het heeft iets langer geduurd dan gepland maar hij is dan toch echt af! De Saffran Cardigan! Ik heb dit patroon al een tijdje in mijn lijst met favorieten staan, maar het kwam er maar niet van. Tijdens de begineritis tsunami kwam ineens inspiratie naar boven borrelen. De combinatie van Scheepjes Stone Washed en Scheepjes Spirit! Een ‘effen’ kleur en een gemeleerd kleurtje voor de sneeuwvlokjes!

IMG_2999

De combinatie van Stone Washed en Spirit maakt het vestje nog mooier doordat de vlokken nu af en toe een beetje wegvallen. Het zijn geen hele harde lijnen waardoor het geheel wat rustiger oogt.

saffran01

Ik begon met deze bolletjes, maar heb uiteindelijk maar 1 bol spirit gebruikt. Het patroon is heel fijn want de herhalingen zijn heel erg voorspelbaar, hierdoor is het een fijn patroon om te breien voor ontspanning (je zit niet de hele tijd te tellen zegmaar).

saffran02

Wat ik zelf altijd erg fijn vind is de constructie waarbij de mouwen er gelijk aan vast worden gezet, en dan helemaal in combinatie met een ‘steek’. Ofwel, in het rond breien en daarna openknippen! (wel eerst even naaien dus, want het gaat hier om katoen! Een wollen versie zou je ook gewoon met een haaknaald kunnen vastzetten, maar kies dan wel voor een wolletje dat een beetje ‘plakt’, dus geen superwash!).

IMG_3002

Een nadeel aan vestjes vind ik dan weer de knopen. Als er iets is waar ik toch een hekel aan heb dan is het wel knopen aannaaien! Of nog erger: knoopsgaten! Als proef heb ik dit vestje, in plaats van knopen, voorzien van KAM snaps! WAT een verschil! Even kijken hoe de duurzaamheid is, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu al wel stiekem om ben.

IMG_3003

Ik blijf het effect geweldig vinden. Als breister laat ik katoen vaak links liggen omdat het minder rekt dan wol, en ik vaak al snel moet stoppen vanwege pijn. Bij dit project had ik daar helemaal geen last van grappig genoeg. Misschien ligt het aan de opbouw van het garen, doordat het (soort-van) gepunnikt is (is hier een officiële term voor..?) rekt het nogal en is het wat prettiger voor mijn polsen. Ik ga hier dus vaker mee breien!

IMG_3001

Ik zal vast niet de enige zijn die kickt op binnenkant-shots van ingebreide motieven.

IMG_3000

Dit project was een beetje een ‘oopsie’, en kwam even snel tussendoor piepen! Ondertussen ben ik alweer bezig met afmakeritis (heeeeel fijn!), dus de projecten van de vorige tsunami worden nu netjes van het lijstje afgestreept!

Binnenkort meer!

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)