Net op tijd af voor de koude periode! Wat was dit een leuk project om aan te werken! Hij heeft bij mij even stil gelegen omdat ik druk was met andere dingen en omdat ik even niet helemaal happy was met het kleurverloop en daardoor een deel heb uitgehaald.

Nu hij af is ben ik er heel blij mee maar heb ik nog wel een aantal dingen waarvan ik denk: hm misschien kan ik dit nog aanpassen. Het patroon is voor dunner garen geschreven en het is de bedoeling dat de onderkant een beetje omhoog krult. Met dunner garen is dat niet zo’n probleem, maar ik heb mijn trui gemaakt van sport-gewicht garen en de krul in mijn trui is wat minder makkelijk te temmen dan ik had gehoopt.

Voor de rest ben ik super blij met het resultaat! Ik vind het ook heel leuk dat mijn linker mouw lichter gekleurd is dan mijn rechter mouw, dat het middenstuk minder spikkels heeft dan het bovenstuk en dat de onderkant weer langzaam naar lichtroze verloopt.

Het patroon het “Sunset Highway Sweater” en hij is van ontwerpster Caitlin Hunter, beter bekend als Boyland Knitworks. Ze heeft een echt geweldig mooie patronen, en ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan 🙂 Het garen is ons eigen Sticks & Cups Sockstravagance <3

Ik ben zelf altijd een groot fan van deze constructie. De pasvorm is heel fijn, er zijn geen naden en het trekt nergens. Daarnaast is het grote voordeel dat echt alles in een keer aan elkaar gebreid wordt waardoor je niet aan het eind nog stukken in elkaar hoeft te zetten.

Ik ben in ieder geval helemaal gelukkig met mijn nieuwe trui en ik kan eigenlijk niet wachten om een volgend project te beginnen! 🙂

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)