In de winkel hebben we een collectie proeflapjes hangen om te kunnen laten zien hoe een garen op breit of haakt. Van elk nieuw wolletje maken we een proeflapje op de geadviseerde naald en hangen we het op. Wat we ook doen is proeflapjes maken van combinaties die ons leuk lijken.

Proeflapje gemaakt van Lang Yarns Cloud

Dit is een proeflapje van de Lang Yarns Cloud, gebreid op 7mm naalden en heeft een stekenverhouding van 12 steken x 20 toeren op 10 x 10cm. Dit proeflapje laat zien hoe de kleuren verlopen in een laptje van ongeveer 20cm breed.

Het garen is hol en pluizig, het houdt warmte heel goed vast en is erg luchtig en licht.

close up van de draad van Lang Yarns Cloud

Door de luchtige draad zit er 260 meter op een bol van 100 gram. Het garen is geschikt voor pennen van 7mm (je bent dus snel klaar). Zoals je kunt zien verloopt het garen best snel van kleur. De kleuren zijn intens en rijk en komen goed tot hun recht in zowel kledingsstukken als accessoires of home textiles.

Lang Yarns CLoud samen gehouden met Wooladdicts Trust

Hoewel de Cloud prima op zichzelf gebruikt kan worden, zijn er ook combinaties mogelijk. Het plaatje hierboven is een foto van een proeflapje waarbij de Cloud samengehouden wordt met de Wooladdicts Trust. Dit proeflapje is gebreid op 15mm naalden en heeft een stekenverhouding van 6 steken bij 10 naalden = 10 x 10cm. In combinaties met dikker garen wordt het kleurverloop langzamer en minder intens.

Bij dit proeflapje zijn de beide garens ongeveer even dik, met 7 voor de Cloud en een 8 voor de Trust. Over het algemeen genomen tellen we de geadviseerde maten op voor het maken van een combinatie.

Proeflapje Lang Yarns Cloud en Wooladdicts Water

Een andere combinatie optie is bijvoorbeeld de Lang Yarns Cloud samen houden met de Wooladdicts Water. Dit proeflapje is gebreid op pen 10 en heeft een stekenverhouding van 9 steken op 16 naalden = 10x10cm.

De kleuren op de foto’s zijn wel heftiger dan in het echt, de proeflapjes zijn in de winkel te zien (en voelen) en zijn zachter van kleur.

De drie proeflapjes naast elkaar ter vergelijking

Op dit plaatje kun je goed zien wat het verschil in dikte en kleurverloop is per lapje. Afhankelijk van wat je gaat maken kun je het effect aanpassen door een (of meerdere) garens toe te voegen.

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)