Het is soms wat stil hier. Tussen twee kinderen, een derde zwangerschap, een wolwinkel en het aanleggen van een webshop is het leven soms iets te druk voor een leuke blog update. Vandaar dat ik een aantal lieve mensen heb gevraagd een gast blogje te schrijven. Zo kunnen wij meegenieten met wat zij allemaal maken 🙂 Hieronder het eerste gastblogje van Amanda!

Hi allemaal, mijn naam is Amanda en ik ben één van de regulars van de Sticks en Cups Yarnlounge. Lili heeft ons gevraagd of wij een stukje voor het blog wilde schrijven over wat we zoal maken met alle mooie wolletjes in de winkel. Maar eerst even iets meer over mijzelf:

Ik ben 24 en brei al sinds ik een jaar of 5 was. Ik haak ook, maar mijn grote liefde ligt echt bij het breien. Ik hou van de diversiteit in technieken en de zeer ruime toepassingsmogelijkheden van breiwerk. Sjaals, sokken, mutsen, vesten, truien, dekens, ik vind het allemaal leuk om te maken. In het dagelijks leven ben ik erg druk met mijn baan en studie en het is daarom heerlijk om te ontspannen met een breiwerkje tussendoor.

Qua projecten hou ik van patronen met een flinke uitdaging en spring ik graag in het diepe. Als een project te simpel is verlies ik al gauw interesse (mijn find your fade heeft het nooit voorbij de derde kleur gered van de zeven.). Het project dat ik aan jullie wil laten zien valt ook in de categorie uitdaging. Ik had slechts 1 project met een simpel brioche patroon gedaan voordat ik begon aan dit monster.

Op de foto zie je mijn Susurrate Shawl gemaakt met de Socksanity en Tibetan Snow. Ik was gelijk verliefd op het patroon en ik MOEST hem gewoon maken. Ik heb een grote stash, maar als je wol koopt en het gelijk gebruikt dan telt het niet, toch….?

Ik heb erg veel plezier beleefd aan het breien. Ieder onderdeel van de sjaal heeft weer een ander patroon en dat houdt het leuk. Ik heb ook geleerd dat fouten moeten herstellen in brioche een nachtmerrie is en dat het veel tijd kost om deze weer te herstellen. Gelukkig was het eindresultaat het allemaal waard en heb ik nog altijd heel veel plezier van mijn sjaal.

Wil je nou ook een keer gezellig breien of haken tijdens de Yarnlounge? Kom vooral gezellig langs op de donderdagavond!

Written by

lilirious

Breifanaat, haakgek, vezelverslaafd.. meer van dat soort dingen :)